Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@14:34:14 GMT

یادداشتی بر مستند پیرمرد و خواننده

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۰۲۸۱۳

یادداشتی بر مستند پیرمرد و خواننده

تصور تولید و فروش لوازم آرایش، در شرایط جنگی، برای مخاطب (که بنا به شرایط جغرافیایی از فضای کشوری بحران‌زده که فیلم در آن ساخته شده، دور است)، سخت و تعجب‌آور است، اما درک و شور و شعور پیرمرد و فضای نوستالژیک ذهنی در مواجهه با زادگاهش؛ حلب، جذاب و تماشایی خواهد بود. مستند نت‌های مسی یک رویا ساخته رضا فرهمند که در شرایطی این‌چنینی و در منطقه‌ای جنگ‌زده، رخ می‌دهد که کودکان فلسطینی برای برگزاری کنسرت موسیقی در سوریه، تمام تلاش خود را می‌کنند نیز همین موضوع را در ذهن متبادر می‌کند و از این منظر، تفاوت چندانی با پیرمرد و خواننده ندارد؛ با این تفاوت که در مستند دوم، بیان موجزتر، منجر به تأثیری عمیق‌تر بر بیینده می‌شود که در نت‌های مسی یک رویا این مهم، به گونه‌ای دیگر، محقق شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر به تصویر کشیدن دقیق این نکات در پیرمرد و خواننده، شیوه نمایش امیدی که در دل ابوعمر وجود دارد که او را وادار به رسیدگی به اتومبیل‌های اسقاط و خراب شده در شهر ویران‌شده حلب می‌کند. همچنین نیرویی که از درون، مشوّق او در تولید لوازم آرایش برای مردم مصیبت‌زده آن شهر است، به گونه‌ای است که به ذهن و روان مخاطب، نفوذ می‌کند و در زمان کوتاه ۳۳ دقیقه‌ای فیلم، به همراهی و همدلی با ابوعمر و دوستش در این مسیر، ختم می‌شود.
ابوعمر؛ صدای امید شهر حلب، به شمایل قهرمانی درآمده که هر چند در میان خرابه‌ها، عمری را سپری می‌کند و در اطرافش جز خرابی و ناامیدی و رنج و جنگ نمی‌بیند، بر آن است که با امید، دوست‌داشتنی‌ها و آرزوهایش را جامه عمل بپوشاند و از هیچ، همه چیز فراهم کند. این مستند، به تفسیر شمایلی افسانه‌ای، در ویرانه‌ای می‌پردازد که تلاش در بازآفرینی و تولید امید دارد؛ امیدی که مدت‌هاست از دل مردمان سرزمینش، رخت بربسته و بازگشتش، در گرو اتمام جنگ و بازسازی شهر و کشور است.
برای مخاطب و پیش از مواجهه با این مستند، تصور پیرمردی با ظاهری آراسته که خاک غبار از روی دستگاه گرامافون خود برمی‌دارد و عشق و علاقه‌اش به میهن، به حدی است که دائم از امید می‌گوید و زندگی‌اش را بر این مبنا نهاده، سخت و دیرباور است؛ اما امیر اصانلو، با کمک تدوین مدبرانه کامران جاهدی همچنین تصویربرداری هنرمندانه ضیا حاتمی، توانسته بیننده را بر این باور قدیمی که انسان با امید زنده است، برساند و گوشه‌ای از احوالات ابوعمر را به تصویر بکشد. در این بین، کاوه فیروز، با ارکستراسیون جذاب و بهره‌گیری از توانایی‌های ساز ویلنسل و آلتو، توانسته در ایجاد فضایی تأثرانگیز و حزن‌آور و در عین حال، پر تلاطم و خروشان، موفق عمل کند و با کمک دیرندهای طولانی در قطعات، حال و هوایی نوستالژیک، به فیلم بدهد.

مستند پیرمرد و خواننده در سیزدهمین جشنواره سینماحقیقت به نمایش درآمد. این جشنواره از ۱۸ تا ۲۵ آبان در پردیس سینمایی چارسو به عنوان کاخ اصلی جشنواره و موزه سینما به دبیری محمد حمیدی‌مقدم برپاست.

سیزدهمین و جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت در بخش مسابقه ملی شامل ۶۲ فیلم است. از این تعداد ۲۷ فیلم به گونه مستند کوتاه، ۱۵ فیلم به گونه مستند نیمه‌بلند و ۲۰ فیلم به گونه مستند بلند اختصاص دارند که کامران شیردل، یونس شکرخواه، سیف‌الله صمدیان، پیروز کلانتری، حبیب احمدزاده، محمدحسین مهدویان و مونا زندی داوری برای انتخاب برترین مستندها را در این بخش به عهده دارند.

همچنین در بخش مسابقه بین‌الملل امسال که حدود شش هزار فیلم از بیش از ۱۰۰ کشور جهان متقاضی شرکت در آن بوده اند، ۵۴ فیلم در ۷ بخش مسابقه و غیررقابتی  پذیرفته شده‌اند. زلاتینکا روسوا، کارول پیشاروک و مهرداد اسکویی داوران این بخش هستند. زلاتینا روسوا، کارول پیشاروک و مهرداد اسکویی داوران این بخش هستند. در بخش مسابقه بین‌الملل به تفکیک ۸ مستند کوتاه، ۸ مستند نیمه‌بلند و ۸ مستند بلند نمایش دارند. همچنین نمایش‌های ویژه ۸ فیلم و پرتره شامل ۸ فیلم می شود. 

جایزه شهید آوینی ویژه‌ نمایش و تقدیر از فیلم‌های مستند منتخب حوزه‌ انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت در منطقه نیز برای ششمین سال متوالی، به عنوان بخش‌ ویژه‌ جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت برگزار می‌شود و امسال ۲۹ فیلم در آن شرکت دارند و داوری این بخش به عهده محمدمهدی طباطبایی نژاد، مسعود فراستی و مهدی قربان‌پور است.

برچسب‌ها جشنواره سینما حقیقت مستند پروندهٔ خبری سینما حقیقت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جشنواره سینما حقیقت مستند جشنواره سینما حقیقت مستند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۲۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چراغ های پانزدهمین جشنواره سراسری بچه های مسجد روشن شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، امسال گلزار شهدای شهرستان بافق حال و هوای دیگری داشت. جمعیت زیادی در مقبره شهدای گمنام شهرستان بافق گرد هم آمده بودند تا با شهدا و امام شهدا تجدید بیعت کنند. این تجدید بیعت برای آغاز پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بچه‌های مسجد بود.

مراسمی که در آن کوروش زارعی مدیر مرکز هنر‌های نمایشی حوزه هنری، مصطفی موتورچی دبیر این جشنواره، روح الله کوشا مقدم مسئول اجرایی جشنواره، حسام سالکی رئیس حوزه هنری استان یزد، ابوالقاسم دهقان فرماندار بافق، حجت الاسلام هادی سمتی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی بافق حضور داشتند.

همچنین اعظم بروجردی، الهام چرخنده و وفا طرفه اعضای تیم داوری جشنواره، اساتید هنری همچون نصرالله قادری، حسین فدایی حسین، محمد رضا آزاد و تیم‌های شرکت کننده در این دوره نیز در این مراسم حضور داشتند.

مراسم با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد و درابتدای مراسم فرماندار شهرستان بافق ضمن خوشامدگویی به میهمانان اظهار داشت: امیدواریم شاهد اجرا‌های خوبی در این جشنواره باشیم و جای خوشحالی است که این اتفاق بزرگ هنری در شهرستان بافق زادگاه وحشی بافقی و هنرمندان بزرگ ایران رقم خورده است.

در ادامه کوروش زارعی مدیر مرکز هنر‌های نمایشی حضور هنری نیز اظهار داشت: حضور در شهرستان بافق و آغاز این جشنواره بزرگ میسر نبود مگر با تلاش و همکاری مدیران و مسئولان استانی.

وی در ادامه افزود: در این دوره از جشنواره اساتید هنرمندی همچون نصرالله قادری، حسین فدایی حسین و محمدرضا آزاد کنارمان هستند تا برای نسل جدیدی که حضور دارند کارگاه‌های آموزشی و گفتگو‌های صمیمانه آموزنده برگزار کنند.

مدیر مرکز هنر‌های نمایشی حوزه هنری افزود: تیم داوری پانزدهمین دوره جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد نیز در این چند روز پا به پای گروه‌های نمایشی شرکت کننده حضور خواهند داشت تا نظر کارشناسی خود را نسبت به نمایش‌ها اعلام کنند.

وی در پایان گفت: امیدواریم که این دوره از جشنواره، اتفاق‌های هنری و تئاتری خوبی را برای شهرستان بافق ایجاد کنند و همچنین نشاط فرهنگی برای مردم عزیز شهرستان بافق به همراه داشته باشد.

در ادامه باحضور چهار گروه تئاتری در امام زاده عبدالله (ع) شهرستان بافق جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد به صورت رسمی کار خود را آغاز کرد.

اولین گروه تئاتر (این سه نفر) اثری از بچه‌های بافق بود. دومین نمایش با نام (حسن و سیب سرخ) کاری از محمدجواد تقی زاده از شهرستان بافق بود که اجرا شد.

نمایش (۴۴۴) اثر نرجس آخوندی از مشهد و همچنین (مرد شامی) اثر علی اصغر ایمان زاده از قم دو نمایش دیگری بود که در اولین روز از جشنواره اجرا شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره ملی هنرهای نمایشی در بیرجند
  • چراغ های پانزدهمین جشنواره سراسری بچه های مسجد روشن شد
  • آمارسازی فروش به نفع سینمای مستند نیست/ نشانی غلط ندهیم
  • برگزاری نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی در بیرجند
  • «آشیل» به جشنواره فیلم سیدنی دعوت شد
  • درخشش هنرجوی هنرستان هنر‌های زیبای پسرانه مشهد
  • «با قید محرمانگی» از اوبرهاوزن جایزه گرفت
  • «قلیچ» به مستندات یکشنبه خانه هنرمندان ایران رسید
  • حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید