Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@22:20:10 GMT

«پیرمرد و خواننده» روایتگر صدای امید در سوریه جنگ‌زده است + فیلم

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۶۲۵۰۹

«پیرمرد و خواننده» روایتگر صدای امید در سوریه جنگ‌زده است + فیلم

‍‍‍‍‍‍

کارگردان مستند «پیرمرد و خواننده» که این مستند را درباره ابوعمر و ابورامی در حلب جنگ‌زده ساخته است، گفت: کاراکتر «ابوعمر» برایم جذاب بود و حتی قبل از سفر به سوریه و دیدنش، با او ارتباط گرفته بودم.

 

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، امیر اصانلو که پیش از این آثاری چون «ماندنی ها»، «تئوری زباله ها»، «عامه پسند»، «حلب، سکوت، جنگ»، «تظاهرات عشق» را ساخته است، این روزها با مستند «پیرمرد و خواننده» در جشنواره سینما حقیقت حضور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او درباره اینکه چقدر به مستندسازی در کشور بها داده می‌شود، به فارس گفت: سینما در ایران تقریباً به صنعت تبدیل شده اما مستند هنوز هنر باقی مانده است اما توجه کمتری به آن می‌شود.

وی ادامه داد: آنقدر که باید به مستند پرداخته شود، آن هم با توجه به کارکردی که به لحاظ تاثیرگذاری دارد، این اتفاق رخ نمی‌دهد و صرفاً به اندازه همان کار هنری به سمتش می‌روند. هنر نه به معنای بد، به معنای اینکه همینکه یک جشنواره‌ای باشد و دور هم جمع شوند و اتفاق‌های این شکلی بیفتد. پرداختن به مستند در حد این است که جشنواره‌ای برگزار کنند. فکر یا برنامه‌ای پشت آن برای تولید یا  گسترش تولید یا حمایت از تولیدکننده نیست.

این مستندساز در ادامه بیان کرد: در برخی کشورها به مستند بیشتر بها داده می‌شود. برای مثال در اروپا هزینه‌هایی که برای ساخت فیلم مستند می‌شود و البته حمایت‌های صنفی از مستندسازان خیلی بیشتر از ایران است. حداقل زندگی معیشتی مستندساز تامین است؛ بحث کار ساختن به کنار! اکنون طوری شده که کسی که کارش ساخت مستند است، باید ۳ تا کار را با هم جلو ببرد. البته اگر بودجه داشته باشد و کار مستقل یا شخصی نخواهد بسازد تا بتواند از این طریق زندگی کند. اما در کل آنقدرها هم بد نیست.

 

 

اصانلو درباره اینکه انگیزه اصلی او از ساخت مستند «پیرمرد و خواننده» چه بوده است، توضیح داد: کاراکتر «ابوعمر» برایم جذاب بود و قبل از اینکه به کشور سوریه بروم و در آن شرایط قرار بگیرم، با آن کاراکتر آشنا بودم، با او ارتباط گرفته بودم. نه ارتباط تلفنی یا تماسی. با کاراکتر او ارتباط گرفته بودم و وقتی رفتم و او را پیدا کردم که این فرآیند چند وقتی طول کشید، با او صحبت کردم و او مرا بیشتر جذب خودش کرد که این کار را بسازم.

این مستندساز تاکید کرد: امسال اتفاقی در جشنواره سینما حقیقت افتاده است که خیلی ها با آن مخالف هستند اما من موافق آن هستم و آن بلیت‌فروشی در جشنواره است. به نظر من خیلی اتفاق درستی است ولی مشکلی که هست، نحوه اجرا و برنامه‌ریزی‌ها و جزئیات کار است. یعنی در کلیت همه چیز خوب است اما در جزئیات مشکلات زیادی پیش می‌آید و فکر می‌کنم در سینما حقیقت باید کمی به جزئیات از لحاظ اجرایی و نحوه و نوع انتخاب فیلم‌ها توجه شود. در کلیات همه اتفاق‌ها درست و طبق روال و اصول استاندارد اتفاق می‌افتد اما در جزئیات مشکل پیدا می‌کند. اگر می‌شد این کارها با دقت بیشتری انجام می‌گرفت، خیلی از مشکلات حل می شد. 

اصانلو پیرامون دیدگاهش نسبت به جشنواره «سینما حقیقت» بیان کرد: معتقدم سینماحقیقت معتبرترین جشنواره کل کشور است چه در حوزه مستند چه در حوزه سینمایی. به‌نظر من این جشنواره از جشنواره فیلم فجر هم معتبرتر و شریف‌تر است. بخشی از دیدگاهم به دلیل محتوای جشنواره است. جشنواره حقیقت یکی از کم سانسورترین جشنواره‌های کشور است و همانطور که از نامش پیداست، پیشرو برای ارائه حقیقت و یک اتفاق درست است.

وی اضافه کرد: به لحاظ برگزاری و آدم‌هایی که در این جشنواره شرکت می‌کنند هم معتقدم جشنواره سینما حقیقت جشنواره معتبرتری است. آدم‌های حرفه‌ای‌تر، دقیق‌تر و بلدتری در این جشنواره شرکت و حضور دارند. نظر شخصی من است که این جشنواره از جشنواره فجر هم معتبرتر است و به لحاظ کیفیت و محتوا اولین جشنواره ایران است.

 

 

 

به گزارش فارس، مستند «پیرمرد و خواننده» امشب (چهارشنبه ۲۰ آذر) ساعت ۲۳ و شنبه ۲۳ آذر ساعت ۱۹ در پردیس سینمایی چارسو به نمایش در می‌آید. این فیلم قصه زندگی ابوعمر و رفیقش ابورامی را در شهر حلب و بعد از ۶ سال جنگ روایت می‌کند.

در خلاصه داستان این مستند آمده است: 

با شروع جنگ امید از بین می رود و شما نمی‌دانید فردا چه خواهد شد.
نمی‌دانید که در ثانیه بعدی زنده هستید یا نه.
اما همیشه افسانه‌ای در این شرایط وجود دارد.
ابوعمر افسانه‌ای زنده است که او را صدای امید می‌نامند. او سعی خواهد کرد زندگی خود را میان ویرانه‌ها بگذراند و خودروهایش را تعمیر کند و کار خود را که در طول جنگ ویران شده است، از سر بگیرد.
آنها او را صدای امید در حلب می‌نامند.
این، فیلمی درباره وی و کاری است که او برای بازآفرینی زندگی خود انجام می‌دهد.

عوامل تولید «پیرمرد و خواننده» عبارتند از: پژوهشگر: امیر اُصانلو، فیلمبردار: ضیاء حاتمی، تدوینگر: کامران جاهدی، صداگذار: حسن مهدوی، نویسنده گفتار، متن: امیر اُصانلو، آهنگساز: کاوه فیروز، تهیه‌کننده: مهدی مطهر، تهیه شده در: خانه مستند انقلاب اسلامی.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سینماحقیقت مستند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۲۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نباید صحبت‌های پیرمرد هوادار بازتاب داده می‌شد

به گزارش "ورزش سه"، دیدار فوق العاده حساس پرسپولیس و سپاهان از هفته بیست و پنجم لیگ برتر، یک حاشیه پررنگ‌تر از متن بازی داشت؛ ویدیویی از پیرمردی اصفهانی در جمع هواداران سپاهان در ورزشگاه آزادی که اظهارات توهین‌آمیز نسبت به بانوان پرسپولیسی داشته و با توجه به روشنایی روز احتمالا حدود دو ساعت قبل از شروع بازی ضبط شده، جنجال زیادی برپا کرده و واکنش همه سرخ‌پوشان از مدیریت باشگاه گرفته تا مربیان، بازیکنان و پیشکسوتان را به دنبال داشته است. این اتفاق در ادامه باعث شد تا کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال علیه این هوادار حکمی را صادر و او را به مدت 10 سال از حضور در ورزشگاه‌های فوتبالی محروم کند.

احسان محمدی، رئیس دپارتمان مسئولیت اجتماعی فدراسیون فوتبال، در گفت‌وگویی که با «شهروند» داشت، درخصوص اتفاقات پیش آمده و حکمی که توسط کمیته انضباطی صورت گرفت، صحبت‌های مختلفی را به میان آورد. او معتقد است که از ابتدای کار نباید این بازنمایی صورت می‌گرفت و باید ورزشگاه‌های کشور به سمتی برود تا «دوستدار خانواده» شود. گفت‌وگوی «شهروند» را با احسان محمدی می‌خوانید:

- آقای محمدی در ابتدا فکر می‌کنید اظهارات توهین‌‌آمیز هوادار منتسب به سپاهان چه آسیب‌ها و چالش‌هایی را به همراه داشته است؟
این موضوع محصول بازتاب این رفتار است. اگر همکاران رسانه‌ای این اتفاق را پوشش نمی‌دادند، اینقدر درگیری پیش نمی‌آمد. ما وقتی این مسائل را بازتاب می‌دهیم، دو نکته مهم را به همراه می‌آورد. مسئله اول این است که ما در ابتدای امر واقعیت سکو را متوجه می‌شویم و در ادامه یک رفتار ناپسند را بازنمایی می‌کنیم. نمی‌توانم به اهل خبر بگوییم این کار را نکنید، اما در اخلاق حرفه‌ای رسانه‌ای بهتر است که وارد چنین مسائلی نشویم، چون افراد به هر قیمتی دوست دارند دیده شوند. در فوتبال اروپا وقتی جیمی جامپ وارد زمین می‌شود، دوربین آنها را نشان نمیِ‌دهد، چون افراد دیگر تشویق نشوند که این کار را انجام دهند.

- حکم محرومیت 10 ساله برای این هوادار اصفهانی چقدر می‌تواند برای جلوگیری از این اتفاقات بازدارنده باشد؟
من تشکر می‌کنم برای واکنش‌هایی که صورت گرفت اما فراتر از این، می‌خواهم سوالی بپرسم. وقتی که این ممنوعیت را برای این هوادار رقم می‌زنیم، او چه چیزهایی را از دست می‌دهد؟ در فوتبال انگلیس، معمولا هواداران بلیت 38 بازی را از قبل پیش‌خرید می‌کنند و به نوعی وقتی این محرومیت برای او پیش می‌آید،‌ یک ضرر مالی قابل توجهی را متحمل می‌شود. وقتی فرد ببیند که کار او ضررده است، این کار را انجام نمی‌دهد. ما باید به نوعی عوامل بازدارنده خود را تقویت کنیم.

- در پایان برای گسترش فرهنگ درست هواداری و جلوگیری از این اتفاقات،‌ چه رویکردهایی می‌تواند برای بهتر کردن شرایط اثربخش باشد؟
چیزی که من را در بازخوردها اذیت کرد، اما و ولی آوردن برای این پدیده بود. اینکه بگوییم اول آنها شروع کردند، توجیه درستی نیست. اگر رفتاری زشت است، باید آن را بپذیریم و عذرخواهی کنیم و این انتظار را شکل دهیم که بقیه باشگاه‌ها هم رعایت این مسائل را صورت دهند. تا زمانی که بردن به هر قیمت ارزش تلقی شود، شاهد این پدیده‌ها در ادامه نیز خواهیم بود. اگر ما مخالف این رفتار هستیم، همه باید محکم روبه‌روی آن بایستیم. مسئله من، یک مسئله کلی است و اگر این زشتی علنی شده است، همه کسانی که در ساختار فوتبال هستند، باید مقابل این پدیده بایستند. همه باید از فوتبال لذت ببرند، به سمت ورزشگاه‌های دوستدار خانواده برویم و از گسترش این نوع اتفاقات جلوگیری کنیم.

دیگر خبرها

  • جوان: پیرمرد هتاک بخشی از جریان‌سازی علیه زنان بود
  • برنامه‌های کاروان زیرسایه خورشید در استان یزد تشریح شد + فیلم
  • «با قید محرمانگی» از اوبرهاوزن جایزه گرفت
  • تلفیق آگاهانه بازیگری و موسیقی در آثار نمایشی
  • حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
  • معلم؛ روایتگر تاریخ و مظهر فرهنگ
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید
  • ببینید | سرقت عجیب گل رز از باغچه توسط دو پیرمرد پرایدسوار با بیل و کلنگ!
  • گزارشگر ایده‌آل رئیس فدراسیون فوتبال
  • نباید صحبت‌های پیرمرد هوادار بازتاب داده می‌شد